Ajalugu
Rohelises väikelinnas Põlvas asub Pesa hotell, mis oli taasiseseisvunud Eesti üks esimestest renoveeritud hotellidest, kus olid olemas kõik mugavused.
Setomaalt pärit mees Margus Timmo otsustas Nõukogude aja lõpus koos partneritega Põlvas asuva Mehaniseeritud Ehituskolonni (MEK) ühiselamu renoveerida hotelliks, kuna nad vajasid kohta, kus majutada Soome jahituriste. Ühiselt võtsid nad Tartu Kommertspangast laenu, tõid Soomest vajamineva sanitaar- ja köögitehnika, palkasid maineka sisekujundaja ning asusid oma visiooni ellu viima.
Endine MEKi maja oli investeerijatele sobilik, sest see asus Põlva keskklinnas ning oli piisavalt suur, et vastata ka kahele teisele kriteeriumile: hoone oli sobilik ärimeeste vastuvõtmiseks ning piisavalt suur bussigruppide majutamiseks. Soov majutada ärimehi tähendas seda, et algusest peale renoveeriti maja kolmetärniliseks - igasse tuppa sai dušš ja muu vajalik.
Kuna hotell planeeriti eelkõige jahimeestele, kujundati kogu sisemiljöö looduslähedaselt. Tubade seintele said jahimehe ja osava joonistaja Tõnu Tulevi pliiatsijoonistused loodusest, põrandatele metssea nahad ja tubadesse täispuidust mööbel. Siit sai hotell endale ka nime – Pesa – roheline ja loodushoidu toetav maja. 16. novembril 1991. a. majutas AS Kagureis Pesa hotelli esimese grupi bussireisijaid.
Sellest on tänaseks möödunud juba 31 aastat! Vahepealsete aastate märksõnadeks on olnud – hasart ja põnevus, edu ja loovus, paindlikkus ja personaalsus.
Aastatel 1991-1995 olid Pesa hotelli klientideks peamiselt saksa ja soome jahituristid. Pesa restorani ja baari maitsvad toidud olid kuulsad nii lähemal kui kaugemal, kuid hotellis ööbijaid oli siiski vähevõitu. Tuli leida moodus eristuda teistest majutusasutustest
Nii valmisid 1997. a. Kagureisil Põlva lähedal Mammastes hobusetallid. Timmo Tallide pakutavad suvised ja ka talvised hobumatkad said sedavõrd populaarseks, et 1998.a. sai ettevõte aasta turismitegija tiitli. 2001.a. sai valmis Ahja jõe ääres Kiidjärvel Kassioru Puhkekeskus, mida hindasid eelkõige just loodushoidjad ja aktiivse puhkuse harrastajad. Tänaseks on mõlemal objektil juba uued omanikud.
2003.a loodi Kagureisi Tallinna büroo, mis hakkas korraldama 3-päevaseid reise Lõuna-Eestisse, Põhja-Lätti ja Petseri kanti. Huvi nende reiside vastu oli väga suur ja aastate jooksul toodi Põlvamaale üle kümne tuhande inimese.
Täpselt ei ole teada, millal valmistas Pesa esimese peolaua väljapoole hotelli, kuid tellimusi hakkas tulema järjest rohkem. Seetõttu loodi umbes kümmekond aastat tagasi Kagureis OÜ kaubamärk Pesa Catering.
2008.a. omistati Pesa hotellile kvaliteedimärk „Märk kindlast arengust”, mis viitab, et ettevõte on valmis klientide heaolu nimel järjepidevalt pingutama.
2008.a. saadi hotellile veel teinegi märgis – rahvusvaheline keskkonnamärgis Roheline Võti.
Lisaks rahvusvahelisele mõjule toetab hotell sellega ka Põlva maakonna arengustrateegiat, milles on oluline roll keskkonnasäästlikkusel. Seda väljendab ka maakonna tunnuslause “Rohelisem elu” ja kvaliteedimärgis Põlvamaa Rohelisem märk.
Juba mitmeid aastaid eelistab Pesa köök toitude valmistamisel kohalikelt ettevõtetelt ja talunikelt saadud toorainet. Restorani a la carte menüüs oleme kohalikul toorainel põhinevad road tähistanud Põlvamaa Rohelisema märgiga.
Roogade suurepärane kvaliteet ja esmaklassiline teenindus on tõenäoliselt need põhjused, miks Pesa Cateringi tuntus ja mahud on järjest kasvanud. Pesa restorani köök on suurenenud koormusega hästi hakkama saanud.
Eesti Vabariigi 100. sünnipäeval Eesti Rahva Muuseumis pakkus Pesa restorani peakokk soolaseid suupisteid kõrvuti teiste Eesti parimate kokkadega. Oleme uhked, et meil oli selline au!
Pesa hotell väärtustab jätkuvalt keskkonnasäästlikkust ja rohelist mõtteviisi. 2018.a. kevadel paigaldati hotelli lõunapoolsele fassaadile päikesepaneelid. Sama aasta sügisel valmis pubi Faasan asemele minispaa Sõstar. Minispaa koos saunade, mullivanni ja valgusteraapiatoaga loob hotelli külalisele uued mugavused ja ajaveetmise võimalused.
Klientide rahulolu on hotellile väga tähtis. Et luua õdusamat olemist renoveeriti 2019.a. sügisel Pesa hotelli trepikojad ja fuajee. Seega jätkame keskkonnasäätlikult, pakkudes samal ajal oma külalistele parimat kogemust.
PESA HOTELL OOTAB SIND ALATI!